Rotterdamse Kunststichting

Voor de uitvoering van zijn werk heeft de Raad een ondersteunend bureau met adviseurs en een secretariaat, dat is ondergebracht in de Rotterdamse Kunststichting.

 • Rento Zoutman

  Directeur
  rrkc@rrkc.nl

  Rento Zoutman heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereerde hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast bracht hij ook adviezen uit op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Tot 2017 was hij senior adviseur en partner bij DSP-groep. Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium. Dat advies werd uitgebracht in februari 2015.

  Disciplines:
  Muziek (pop & jazz), Film, Ontwerpdisciplines

  Thema's:
  Cultuurbestel

 • Marc Fonville

  Beleidsadviseur
  mfonville@rrkc.nl

  Disciplines:
  Musea, Muziek (klassiek, hedendaags & muziektheater), Theater & Dans

  Thema's:
  Corona, financiering & ondernemerschap, erfgoed

 • Diana Chin-A-Fat

  Beleidsadviseur
  dchinafat@rrkc.nl

  Diana is sinds 2004 werkzaam in de culturele sector. Wisselend tussen praktijk en beleid werkte ze voor onder andere Passionate Bulkboek, SKVR en LKCA. Ze was tussen 2007 en 2018 literatuurrecensent voor Algemeen Dagblad en Radio Rijnmond en bekleedde jarenlang verschillende bestuursfuncties. Naast haar werk voor de RRKC is ze verbonden aan de landelijke Raad voor Cultuur (adviseur), de commissie Stadsdichter Rotterdam (voorzitter) en het Prins Bernhard Cultuurfonds (commissielid). Zij heeft een propedeuse geschiedenis en is drs. in de Literatuurwetenschappen.

  Disciplines:
  Letteren, Debat, Beeldende Kunst, Fotografie, Cultuureducatie, Talentontwikkeling,

  Thema's:
  Inclusiviteit & Publiek

 • Vinod Singh

  Communicatie-adviseur
  vsingh@rrkc.nl

  Vinod werkt sinds 2004 in de kunst- en cultuursector. Hij organiseerde als senior projectmedewerker literaire en talentontwikkelings-activiteiten voor Passionate Bulkboek en werd later hoofd marketing bij BIRD. Als freelancer helpt hij culturele initiatieven met het bereiken van het gewenste publiek. Dit deed hij onder andere voor 'The Happy Film', een documentaire van de New Yorkse grafisch vormgever Stefan Sagmeister.

 • Mariska van der Schilt

  Bureau-secretaris / Office manager
  mvdschilt@rrkc.nl
 • Hans Groenewegen

  Informatiebeheer
  hgroenewegen@rrkc.nl
 • Petra den Ouden

  Medewerker secretariaat / Financiën
  pdouden@rrkc.nl