Rotterdamse Kunststichting

Voor de uitvoering van zijn werk heeft de Raad een ondersteunend bureau met adviseurs en een secretariaat, dat is ondergebracht in de Rotterdamse Kunststichting.

 • Rento Zoutman

  Directeur
  rrkc@rrkc.nl

  Rento Zoutman heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereerde hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast bracht hij ook adviezen uit op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Tot 2017 was hij senior adviseur en partner bij DSP-groep. Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium. Dat advies werd uitgebracht in februari 2015.

  Disciplines:
  Muziek (pop & jazz), Film, Ontwerpdisciplines.

  Thema's:
  Cultuurbestel.

 • Marc Fonville

  Senior Beleidsadviseur
  mfonville@rrkc.nl

  Disciplines:
  Musea, Muziek (klassiek, hedendaags & muziektheater), Theater & Dans.

  Thema's:
  Corona, financiering & ondernemerschap, erfgoed.

 • Diana Chin-A-Fat

  Senior Beleidsadviseur
  dchinafat@rrkc.nl

  Diana is sinds 2004 werkzaam in de culturele sector. Zij heeft een propedeuse geschiedenis en is drs. in de Literatuurwetenschappen. Wisselend tussen praktijk en beleid werkte ze o.a. als juryvoorzitter en redacteur bij Passionate Bulkboek in Rotterdam en als adviseur bij Kunstfactor, het sectorinstituut voor de amateurkunst in Utrecht. Ze gaf leiding aan de Schrijversschool van de SKVR en werkte daarnaast als literatuurrecensent voor Algemeen Dagblad en Radio Rijnmond. Ze bekleedde verschillende bestuursfuncties. Als adviseur Letteren en Bibliotheken was ze van 2015 tot 2021 verbonden aan de landelijke Raad voor Cultuur. Ze is voorzitter van de commissie Stadsdichter Rotterdam. Daarnaast is ze voorzitter van de commissie Zuid-Holland-Zuid van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

  Disciplines:
  Letteren, Debat, Beeldende Kunst, Fotografie.

  Thema's:
  Inclusiviteit, Publiek, Cultuureducatie, Talentontwikkeling.

 • Vinod Singh

  Communicatie-adviseur
  vsingh@rrkc.nl

  Vinod werkt sinds 2004 in de kunst- en cultuursector. Hij organiseerde als senior projectmedewerker literaire en talentontwikkelings-activiteiten voor Passionate Bulkboek en werd later hoofd marketing bij BIRD. Als freelancer helpt hij culturele initiatieven met het bereiken van het gewenste publiek. Dit deed hij onder andere voor 'The Happy Film', een documentaire van de New Yorkse grafisch vormgever Stefan Sagmeister.

 • Mariska van der Schilt

  Bureau-secretaris / Office manager
  mvdschilt@rrkc.nl
 • Hans Groenewegen

  Informatiebeheer
  hgroenewegen@rrkc.nl
 • Petra den Ouden

  Medewerker secretariaat / Financiën
  pdouden@rrkc.nl