Rotterdamse Kunststichting

Voor de uitvoering van zijn werk heeft de Raad een ondersteunend bureau met adviseurs en een secretariaat, dat is ondergebracht in de Rotterdamse Kunststichting.

 • Rento Zoutman

  Directeur
  rrkc@rrkc.nl

  Rento Zoutman heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereerde hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast bracht hij ook adviezen uit op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Tot 2017 was hij senior adviseur en partner bij DSP-groep. Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium. Dat advies werd uitgebracht in februari 2015.

  Disciplines:
  Dans, Film, Theater.

  Thema's:
  Corona-herstelagenda en transitie culturele sector, Cultuurbestel, Fair Practice, Landelijke agenda toekomst cultuurbeleid.

 • Arno van der Hoeven

  Senior beleidsadviseur
  avdhoeven@rrkc.nl

  Arno van der Hoeven is sinds 2010 actief in de cultuursector. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar popmuziekerfgoed aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook deed hij onder meer onderzoek naar de bijdrage van cultuur aan stedelijke ontwikkeling en de digitalisering van stedelijk erfgoed. Hij doceerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over media, cultuur en globalisering. Tot 2018 was hij voorzitter van de stichting DIG IT UP. Arno is als adviseur verbonden aan het Mondriaanfonds.

  Disciplines:
  Musea & Erfgoed, Muziek (pop & jazz, klassiek, hedendaags & muziektheater), Ontwerp (architectuur, vormgeving, digitaal).

  Thema's:
  Financiering & Ondernemerschap.

 • Chris Baas

  Rijkstrainee
  cbaas@rrkc.nl

  Chris Baas werkt sinds 2015 in de cultuursector als dj en muzikant en was onderdeel van de club- en concertenserie Pantropical, dat zich focust op folkloristische (dans)muziekgenres en hedendaagse clubcultuur. Hij studeerde cum laude af in de Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht met zijn onderzoek naar de Jamaicaanse dancehall-cultuur in Londen, waarna hij is gaan werken als universitair docent. Op dit moment werkt Chris als Rijkstrainee bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is hij gedetacheerd bij de Rotterdamse Kunststichting.

  Thema's:
  Digitalisering

 • Vinod Singh

  Communicatie-adviseur
  vsingh@rrkc.nl

  Vinod werkt sinds 2004 in de kunst- en cultuursector. Hij organiseerde als senior projectmedewerker literaire en talentontwikkelings-activiteiten voor Passionate Bulkboek en werd later hoofd marketing bij BIRD. Als freelancer helpt hij culturele initiatieven met het bereiken van het gewenste publiek. Dit deed hij onder andere voor 'The Happy Film', een documentaire van de New Yorkse grafisch vormgever Stefan Sagmeister.

 • Mariska van der Schilt

  Bureau-secretaris / Office manager
  mvdschilt@rrkc.nl
 • Hans Groenewegen

  Informatiebeheer
  hgroenewegen@rrkc.nl
 • Petra den Ouden

  Medewerker secretariaat / Financiën
  pdouden@rrkc.nl