De Raad

Loans-Cash.Net
De Raad bestaat uit twaalf leden, inclusief voorzitter, en een adviseur vanuit de gemeente Antwerpen. De verschillende raadsleden hebben een achtergrond in het bedrijfsleven, de culturele sector, de creatieve industrie of stedelijke ontwikkeling.

 • Jacob van der Goot

  Voorzitter
  rrkc@rrkc.nl

  Jacob van der Goot (1952) was van 2004 tot 2014 voorzitter van de Bank Rotterdam, van de ABN AMRO Bank. Deze functie maakte het hem mogelijk actief te zijn op velerlei terrein in de stad, waarbij hij er steeds naar streefde de bank te verbinden met de stad, het bedrijfsleven en de culturele sector. Van der Goot is ervaren als bestuurder en toezichthouder, onder andere van verschillende Rotterdamse culturele organisaties.

 • Ricardo Burgzorg

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Ricardo Burgzorg (1959) is cultureel ondernemer in Den Haag onder de naam über blick met jarenlange ervaring op het terrein van (inter)nationale, interculturele beleidsontwikkelingen en theaterproducties. Burgzorg is tevens festivaldirecteur van het Indian Film Festival in Den Haag en de stichting My First Art Collection. Hij heeft neven- en bestuursfuncties vervuld bij o.m. Raad voor Cultuur, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en ATANA.

 • Jan Oosterman

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Jan Oosterman (1962) is werkzaam als zelfstandig adviseur op het snijvlak van recreatie, cultuur en toerisme, evenementen en gebiedsontwikkeling.
  Hij adviseert provincies en gemeenten in het hele land over nieuwe investeringen en locaties, schrijft ontwikkelingsplannen en maakt evaluaties. Daarvoor werkte hij als strategisch adviseur bij Royal HaskoningDHV en bij de gemeente Rotterdam als planoloog stedelijke voorzieningen en als programmaleider Vrijetijdseconomie. Jan Oosterman studeerde sociologie in Groningen en Utrecht en promoveerde op zijn onderzoek 'Parade der Passanten': een onderzoek naar de opkomst van het vermaak en vertier in de stedelijke openbare ruimte.

 • Jeftha Pattikawa

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Jeftha Pattikawa (1977) is programma-maker bij het Nationaal Archief in Den Haag. Hiervoor was hij projectleider bij STUDIO i: een initiatief van het Stedelijk Museum en Van Abbemuseum, met als doel de museum- en culturele sector toegankelijker en inclusiever maken. Hij is de oprichter van Verloren Banden een archief- en filmproject over het Molukse barakkenkamp in Nederland waar hij is geboren en getogen. 

 • Steven Thielemans

  Adviseur

  Steven Thielemans (1971) was van 2003 tot 2013 Algemeen Directeur Musea & Erfgoed van de stad Antwerpen. Vanaf 2014 is hij er Bedrijfsdirecteur Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs. Daarvoor was hij Coördinator Musea, later uitgebreid tot Musea, Bewaarbibliotheken en Erfgoed, tenslotte Musea & Erfgoed Antwerpen. Thielemans heeft voorheen onder meer wetenschappelijk onderzoek verricht aan de Universiteit Gent voor de Vakgroep Archeologie en Oude Geschiedenis, Onderzoekseenheid Klassieke Archeologie en Kunstgeschiedenis en aan het Belgisch Historisch Instituut te Rome. Thielemans is adviseur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

 • Nadia Troeman

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Nadia Troeman (1982) is foodie en zwemster en werkt als ontwerper, projectmanager en contentstrateeg bij Pronk, Rotterdam. Hier werkt zij in teamverband aan het ontwerpen van belevingen voor musea en commerciële instanties. Hiervoor werkte zij als freelancer in het buitenland voor o.a. architectenbureau Urban Think Tank te Zurich en Arup Foresight te Londen. In Nederland heeft ze o.a. haar sporen achtergelaten bij communicatiebureau E.M.M.A in Den Haag en Stichting Freehouse in Rotterdam waar ze samen met andere ontwerpers en bewoners uit de Afrikaanderwijk mooie projecten heeft opgezet en mensen en initiatieven op Zuid zichtbaar heeft gemaakt. Zij studeerde Grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie en heeft een Masters aan het Central Saint Martins in Creative Practice for Narrative Environments.

 • Herman Vaanholt

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Herman Vaanholt (1961) is ondernemer en investeerder vanuit Rotterdam en onder meer mede-initiator van City Racing Rotterdam. Hij studeerde bedrijfskunde aan de EUR en op Nyenrode. Vaanholt is betrokken (geweest) bij maatschappelijke en culturele projecten in ondermeer Nigeria, Eritrea, Sierra Leone en Uganda. Hij is actief voor diverse stichtingen o.m. Artsen zonder Grenzen, KidsRights, Erasmus Education Fund (EUR), Big Brothers Big Sisters en Sunday Foundation.

 • Marjolein Warburg

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Marjolein Warburg (1964) is na haar studie kunstgeschiedenis het bedrijfsleven ingegaan waar zij organisatorische, commerciële en leidinggevende functies bekleedde, en werkzaam is geweest als managementconsultant. Haar baan als directeur van Rotterdam Promotion Council en lidmaatschap in de Raad van Toezicht van de Rotterdamse Schouwburg, hebben haar liefde voor Rotterdam verstevigd. Op dit moment is Marjolein zelfstandig adviseur. Tevens bekleedt zij nog enkele culturele toezichthoudende functies buiten Rotterdam.

 • Oscar Wibaut

  Raadslid
  rrkc@rrkc.nl

  Oscar Wibaut (1956) was tot juli 2015 directeur van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en vanaf 1 januari 2016 algemeen directeur van Toneelgroep Maastricht. Daarnaast bekleedde hij verschillende bestuursfuncties voor verschillende podia, gezelschappen, festivals en adviesorganen op het gebied van podiumkunsten. Oscar Wibaut studeerde Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

 • Rento Zoutman

  Secretaris
  rrkc@rrkc.nl

  Rento Zoutman (1959) heeft een ruime ervaring met advies in gemeentelijk beleid en cultuur. Sinds 1989 opereerde hij als zelfstandig adviseur, in het bijzonder op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast bracht hij ook adviezen uit op het gebied van lokaal sociaal beleid, vrijwilligersbeleid en sport. Tot 2017 was hij senior adviseur en partner bij DSP-groep. Zoutman is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij was eerder betrokken bij de RRKC als commissielid voor de advisering over plannen voor een nieuw poppodium. Dat advies werd uitgebracht in februari 2015.