Bestuur

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur is het officiële adviesorgaan voor kunst en cultuur van de gemeente Rotterdam. Het ondersteunende Bureau van de Raad heeft een eigen stichting en bestuur.

De stichting

De stichting voert de naam ‘Rotterdamse Kunststichting’ (RKS) en ontvangt subsidie van de gemeente Rotterdam. De medewerkers van het uitvoerende bureau van de Raad zijn in dienst van deze stichting. De Rotterdamse Kunststichting is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI-instelling.

Het bestuur

Het bestuur vertegenwoordigt de rechtspersoon van de Raad en is belast met de continuïteit van de organisatie. Het bestuur bewaakt daarom het langetermijnbeleid van de stichting en is verantwoordelijk voor de juridische en financiële verplichtingen.

ANBI-status
De RRKC heeft een culturele ANBI-status. Meer informatie over culturele ANBI’s vindt u hier.

 • Carlos Gonçalves

  voorzitter bestuur
  rrkc@rrkc.nl
 • Sophie Bargmann

  bestuurslid
  rrkc@rrkc.nl

  Sophie Bargmann is ondernemer en kunstadviseur (Soba Studio) vanuit Rotterdam en onder meer mede-organisator van Club Gem, House of Ababa en Groot Rotterdams Atelier Weekend. Sophie studeerde kunst- en cultuurwetenschappen aan de EUR en de UVA met een master in cultuurmanagement en -marketing. Sophie heeft meegewerkt in kunst- en cultuurprojecten van Stichting de Verre Bergen en Gemeente Rotterdam en werkt sinds 2020 als marketingadviseur voor de EUR (Erasmus Academie). Ze neemt sinds 2017 deel in het Bestuur van de RKS als zelfstandig adviseur.

 • Sarah Holthuis

  bestuurslid
  rrkc@rrkc.nl