Gepubliceerd op:

22 november 2018

Bijeenkomst Samenwerking tussen stad, regio en staat en het toekomstig cultuurbeleid


Op donderdagmiddag 6 december 2018 organiseert Kunsten ’92 de bijeenkomst ‘Samenwerking tussen stad, regio en staat en het toekomstig cultuurbeleid’

In de komende maanden worden de belangrijkste bouwstenen aangeleverd voor de nieuwe cultuurnotaperiode die vanaf januari 2021 zijn beslag gaat krijgen: op 1 november zijn de regioprofielen ingeleverd. Zij vormen de basis voor de adviesaanvraag van de minister aan de Raad voor Cultuur over de uitgangspunten voor de volgende cultuurnotaperiode, die in 2021 ingaat. De minister gaat die adviesaanvraag op 21 december aan de Raad sturen en verwacht ergens in het voorjaar van 2019 antwoord.

Kunsten ’92 vindt het belangrijk dat het veld goed wordt gehoord in dit proces en is het met de minister eens dat toekomstige plannen niet van bovenaf moeten worden vormgegeven, maar zo goed mogelijk moeten aansluiten bij de kracht en de ontwikkelingen in het culturele veld zelf.

De bijeenkomst op 6 december is bedoeld om de gelegenheid te geven met Kunsten ’92 de opbrengst van deze regioprofielen tegen het licht te houden en vragen, verwachtingen en standpunten met hen te delen.