Gepubliceerd op:

6 mei 2019

Rotterdam Pride debat Homofobie, Bifobie en Transfobie.


Rotterdam Pride organiseert een debatprogramma op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie, vrijdag 17 mei. De RRKC neemt deel aan het debat.

Vrijdag 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo- Bi- en Transfobie. Op die dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Rotterdam Pride organiseert op 17 mei IDAHOT Rotterdam, in samenwerking met COC, IDEM Rotterdam, RADAR, Humanitas, Transcafé Rotterdam, Roze in Blauw en de Veiligheidsalliantie. Ricardo Burgzorg, lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur neemt namens de RRKC deel aan het Kennislab Cultuur. De RRKC pleit voor een inclusieve cultuursector. Ziet iedereen zich in alle breedte voldoende vertegenwoordigd en voelt iedereen zich welkom in het kunst- en cultuurlandschap? Wat gaat er goed? Wat kan er nog beter?

Programma IDAHOT 2019
vrijdag 17 mei, Bibliotheektheater Rotterdam

13.00    Inloop
13.30    Onderzoek door IDEM  / RADAR over veiligheidsbelevenis van LHBTQIA+
14.45    Kennislabs
16.30    Talkshow
17.30    Borrel

Naast het Kennislab Cultuur is er een Kennislab over Onderwijs, Vluchtelingen en Bedrijfsleven. Hier vind je het volledige programma. Presentatie is in handen van Sonya Dias. Je kunt het debat gratis bijwonen. Schrijf je in via deze link.