Gepubliceerd op:

12 juni 2019

Inez Boogaarts nieuwe directeur Poetry International


(c) Tineke de Lange, 2014

Inez Boogaarts wordt vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Poetry International. Boogaarts is een ervaren bestuurder met ruime ervaring in stedelijke, landelijke en internationale netwerken, in zowel de cultuurpraktijk als politiek-bestuurlijke context. Boogaarts is nu directeur-bestuurder van de Zukunftsakademie NRW in Bochum, het centrum voor culturele diversiteit en cultuureducatie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Eerder was ze werkzaam als directeur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, cultureel attaché op het Nederlandse consulaat in Düsseldorf en directeur van de Stichting Internationale Culturele Activiteiten, de voorloper van Dutch Culture.

Boogaarts: “Het is een grote eer om dit mooie en onweerstaanbare festival met zo´n levendige geschiedenis van uiteenlopende ervaringen verder te mogen ontwikkelen. Het is internationaal en stedelijk tegelijkertijd, het is toonaangevend en steeds weer vernieuwend, het is spannend en ook ingetogen. Ik verheug me om samen met het team, dichters, vertalers, samenwerkingspartners en publiek een bijdrage te leveren aan de verdere bloei van het festival.”

Bestuur en medewerkers zijn verheugd over de benoeming, aldus voorzitter Siebe Weide. “Met Inez hebben we een sterke directeur met een grote liefde voor de poëzie. Ze is vertrouwd met Poetry International en met het cultuurlandschap in Rotterdam, in het land en over de grens. We verwachten dat ze een voor allen interessante koers zal uitzetten.”

Boogaarts volgt Bas Kwakman op, die 16 jaar leiding gaf aan Poetry International en het als het jaarlijkse Poetry International Festival tot de onbetwiste voorhoede van de nationale- en internationale poëziewereld maakte. Eerder dit jaar gaf Kwakman aan zich vrij te willen maken voor zijn schrijvers- en kunstenaarschap en waarnaast hij op cultureel gebied een inhoudelijke en organisatorische rol zal blijven spelen. De leiding is tot en met het festival in handen van interim directeur Dries van Ingen.

Inez Boogaarts was van 2012 t/m 2015 secretaris directeur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. We wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.