Gepubliceerd op:

15 juni 2020

RRKC en anti-racisme


Hèt onderscheidende kenmerk van Rotterdam is de veelzijdige afkomst van haar bevolking. Die diversiteit is een groot goed, dat zorg en aandacht vergt van ons allemaal. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur is overtuigd van de noodzaak van het concreet vormgeven van de culturele diversiteit en de inclusiviteit van onze samenleving – juist ook in de culturele sector. Als Rotterdamse kunstraad zullen wij ons onvermoeid hiervoor blijven inzetten.

De RRKC presenteert op 17 juni het Cultuurplanadvies 2021-2024. Inclusiviteit is een leidend thema in dit advies – duidelijk is dat er nog een weg te gaan is voordat alle Rotterdammers zich gerepresenteerd kunnen zien in de kunst en cultuur van hun stad.Wij blijven daarnaast aandacht besteden aan een diverse invulling van het bureau, de Raad en onze commissies.
De presentatie van het Cultuurplanadvies kunt u volgen via live-stream op 17 juni, om 14.00 uur op www.cultuurplanadvies.rrkc.nl.

Na de presentatie van het Cultuurplanadvies stelt de Raad de adviesagenda van de komende vier jaar op waar Inclusiviteit in lijn met de afgelopen jaren, hoog op zal staan.