Gepubliceerd op:

21 september 2022

Evenement: Digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector


Digitalisering is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Ook binnen de cultuursector is er de afgelopen twee jaar veel geëxperimenteerd met digitale technologie. Instellingen hebben hierdoor hun publieksbereik weten te vergroten, verdiepen en verbreden, zijn nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan en hebben nieuwe vormen van cultuurbeleving toegepast. Nu de sector weer is geopend worstelen instellingen met het behouden of voortzetten van de ingezette innovatieslag.

Hoe behouden we als sector dit momentum en kunnen we tegelijk waken voor goede randvoorwaarden voor de digitale transformatie in de stad? Donderdagmiddag 13 oktober presenteert de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur zijn advies over digitale transformatie en gaan we verder in gesprek over het onderwerp. We verkennen de kansen en uitdagingen en staan stil bij de impact van digitalisering op de innovatie, inclusiviteit en interconnectiviteit in de stad.

Het volledige programma volgt binnenkort.

Praktische informatie

• Datum: Donderdag 13 oktober
• Tijd: 13:30-16:00
• Locatie: Worm, Boomgaardstraat 71
• Entree: Gratis. Reserveren is wel verplicht via deze link

Deze bijeenkomst komt tot stand in samenwerking tussen de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en WORM in het kader van een aankomend RRKC-advies over de digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector.