Gepubliceerd op:

18 mei 2022

Evenement: Kunst en cultuur in een verdichtende stad


Foto: Fleur Beerthuis

Hoe kan kunst en cultuur een structurele plek krijgen bij gebiedsontwikkeling en in een verdichtende stad? De bijeenkomst ‘Kunst en cultuur in een verdichtende stad’ verkent hoe het ervoor staat met de ruimte voor kunst en cultuur in Rotterdam en hoe makers op structurele wijze kunnen bijdragen aan een aantrekkelijke en levendige stad.

Verdichting en gentrificatie zorgt ervoor dat de ruimte voor kunst en cultuur onder druk staat. Vaak krijgt kunst en cultuur een plek bij gebiedsontwikkeling om de potentie van gebouwen en rauwe plekken te laten zien. Maar zodra een gebied succesvol is getransformeerd worden deze culturele initiatieven nogal eens slachtoffer van hun eigen succes. Zij moeten weer weg als de huren stijgen of wijken voor woningen. Praat mee tijdens deze bijeenkomst over kunst en cultuur in een verdichtende stad.

De volgende sprekers leveren een bijdrage aan deze bijeenkomst: Harry-Jan Bus (Theater Walhalla), Olof van de Wal (SKAR), fotograaf Frank Hanswijk over het project ‘Ateliers, kunstmest voor de stad’, Gaby Lafeber (Cultuur Concreet), Arna Notten (DePlaatsmaker, Utrecht), Jette Schneider (TimeWindow/Atelier Unie Rotterdam), Petra Rutten (Frame Vastgoed) en Duy Ngo (Kunstruimte Crooswijk / The Office People). Moderator is Hasna El Maroudi

Praktische informatie
Dit evenement vindt plaats in het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand ’22, Het Nieuwe Instituut. Reserveer je tickets via de ticketlink en meld je bij aankomst bij de RA Maand informatiebalie. Bezoekers aan een architectuurprogramma hebben aansluitend toegang tot Het Podium, een los tijdslot reserveren hiervoor is niet nodig.

Datum: 22 juni
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25
Toegang: gratis, reserveer wel vooraf uw plek.

Deze bijeenkomst komt tot stand in samenwerking tussen de RRKC en AIR, in het kader van een aankomend RRKC-advies over de culturele infrastructuur.

RESERVEER GRATIS TICKETS