Gepubliceerd op:

22 februari 2022

Event: Cultuurdebat, Kiezen voor cultuur


Hoe ziet de cultuursector eruit ná corona? Is er een houdbaarheidsdatum voor coronasteun? Hoe wordt (of blijft) cultuur toegankelijk voor iedere Rotterdammer? Is er voldoende ruimte en steun voor nieuwe makers in de stad? Hoe belangrijk is cultuureducatie? Hoe urgent is aandacht voor maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusiviteit en sociale veiligheid in tijden van een crisis zoals de corona-pandemie? En hoe belangrijk is cultuur sowieso wel of niet voor de verschillende partijen?

Lijsttrekkers en cultuurspecialisten van de verschillende politieke partijen gingen 22 februari met elkaar én met vertegenwoordigers van de Rotterdamse culturele sector in debat. Onder leiding van Hasna El Maroudi spraken zij over de belangrijkste onderwerpen voor de komende jaren op het gebied van kunst en cultuur.

De politici: Chantal Zeegers (D66), Enes Yigit (DENK), Judith Bokhove (GroenLinks), Christine Eskens (CDA), Thomas Roskam (Leefbaar Rotterdam), Co Engbers (PvdA), Diederik van Dommelen (VVD), Ruud van der Velden (Partij vd Dieren), Nico van Scheijndel (50plus), Tjalling Vonk (Christenunie), Burak Yildiz (Socialisten 010), Theo Coskun (SP), Imane Elfilali (VOLT), Mieke Megawati Vlasblom (Bij1).

De culturele ‘uitdagers’: Tasha Slagtand (House of Knowledge), Sandro Setola (Groot Rotterdamse Atelier Enquête), Liesbeth Levy (KCR), Simone da Silva (Dig It Up), Rene Geerlings (MAAS).

Politiek verslaggever Peter Groenendijk (AD-Rotterdams Dagblad) vatte aan het eind van het programma de belangrijkste punten van de avond samen.