Gepubliceerd op:

9 februari 2022

Handreiking voor college-akkoorden


Woensdag 16 maart, 2022 wordt er gestemd, waarna in elke gemeente een nieuw college-akkoord wordt geschreven. Kunsten ’92 en de Federatie Creatieve Industrie presenteren daarom samen, voortbordurend op de New Creative Deal, een handreiking om cultuur te verankeren in de collegeakkoorden.

Inspiratie voor wethouders en raadsleden, maar ook voor ambtenaren, politieke partijen, culturele instellingen en cultuurliefhebbers: welke afspraken moeten er in uw gemeente worden gemaakt om te zorgen dat de culturele en creatieve sector wendbaar en weerbaarder kan worden, én bij kan blijven dragen aan een mooiere samenleving?

In deze digitale handreiking (een e-zine) leest u per maatschappelijke opgaven wat de culturele en creatieve sector eraan bijdraagt en wat u zelf kunt doen, Maar ook goede voorbeelden (‘best practices’) die door collega gemeenten zijn uitgevoerd. Lees verder om te zien hoe uw gemeente hiermee aan de slag kan gaan. Benut de verbeeldingskracht en het ontwerpende vermogen van de culturele en creatieve sector!

LEES DE HANDREIKING