Gepubliceerd op:

21 oktober 2021

Maak kennis met: The Writer’s Guide (to the Galaxy)


In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘. 

Dit keer gaan we in gesprek met Silvana Sodde, directeur van The Writer’s Guide (to the Galaxy). The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word en een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

Omdat we echt het slechtste businessmodel ever hebben: aan de ene kant lage toegangsprijzen zodat iedereen mee kan doen met onze activiteiten, aan de andere kant hoge vergoedingen voor onze docenten zodat die ook eens fatsoenlijk betaald worden. Daar moet gewoon subsidie bij!

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

All the feels, joh! Ongeloof, opluchting, blijdschap, nog een keer ongeloof, alcohol…

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

Smashing the patriarchy! En dat doen we door cursussen, workshops en andere activiteiten te organiseren waarbij schrijven en intersectioneel feminisme centraal staan (the pen is mightier than the sword, toch?).

The Writer’s Guide (to the Galaxy) volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Website
Instagram

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met‘. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor, Bent u benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers? 

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS