Gepubliceerd op:

14 oktober 2021

Maak kennis met: Tall Tales Company


In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘. 

Dit keer gaan we in gesprek met Maartje Bonarius, co-artistiek leider van het Tall Tales Company. Tall Tales Company maakt verhalende, multidisciplinaire circusvoorstellingen voor theaters en festivals. De studio van het gezelschap is uitgegroeid tot nationale circusbroedplaats en biedt plek aan 200 circuscollega’s.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

In 2019 werden we geselecteerd voor de Nieuwe Makers-regeling bij het FPK, waardoor onze artistieke ontwikkeling een grote boost kreeg. Tegelijkertijd begonnen we vaker in het buitenland te spelen en kreeg onze circusbroedplaats steeds meer gebruikers. We groeiden dus aan alle kanten en kwamen op een punt waarop we het organisatorisch simpelweg niet meer redden met de middelen die we hadden. Het Cultuurplan kwam voor ons echt precies op het goede moment en we zijn dan ook heel dankbaar dat het gelukt is.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

Ongelofelijk veel blijdschap! Zo fijn dat je erkenning krijgt na al die jaren buffelen en dat circus wordt gezien als een belangrijke waarde voor Rotterdam. Dat we vervolgens ook direct werden opgenomen in de landelijke vierjarige regeling van het Fonds Podiumkunsten was helemaal een kers op de taart.

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

De komende vier jaar zijn we volop in ontwikkeling, zowel voor als achter de schermen. We zijn net verhuisd met onze studio naar De Kroon, waar we allerlei voorstellingen en lessen gaan organiseren. Volgend jaar speelt onze productie A Clockwork Orange in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg en we maken een serie korte multidisciplinaire werken waarmee we de wijken in gaan. Uiteindelijk willen we vooral circus als (kunst)vorm blijven ontwikkelen.

Tall Tales Company volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Website
Instagram
Facebook

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met‘. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor, Bent u benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers? 

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS