Gepubliceerd op:

20 september 2021

Vacature: voorzitter Kunsten ’92


Kunsten ’92, de belangenorganisatie voor de culturele en creatieve sector heeft een vacature voor voorzitter. Volgend jaar (2022) loopt de tweede termijn van de huidige voorzitter Jan Zoet af. Daarom wordt samen met de aangestelde selectiecommissie de procedure gestart om zijn opvolger te vinden.

Op dit moment telt de vereniging circa 400 leden uit alle disciplines, van de kunsten tot nieuwe media, design, musea en monumenten, en van makers tot organisaties. Met een gezamenlijke stem streeft de vereniging ernaar om het maatschappelijke en politieke klimaat voor cultuur in Nederland te verstevigen. Kunsten ’92 is een onafhankelijke vereniging, en wordt gefinancierd door haar leden.

Kunsten ’92 heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een niet te missen gesprekspartner voor politici, overheden, kunst- en cultuurraden, fondsen en opiniemakers. Beleid en besluitvorming worden op de voet gevolgd. Hiaten en problemen worden aan de orde gesteld en waar mogelijk worden constructieve oplossingen namens de sector aangedragen.

Informatie
Meer informatie over het profiel en verantwoordelijkheden vindt u op de site van Kunsten ’92.
Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Marianne Versteegh (marianneversteegh@kunsten92.nl).

Reageren
Geïnteresseerden kunnen tot en met maandag 4 oktober 2021 reageren, met motivatie en curriculum vitae (via het mailadres heleen@kunsten92.nl). De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 18 en 19 oktober a.s. in Amsterdam.

Tagsvacature