Gepubliceerd op:

16 september 2021

Event: Code Diversiteit & Inclusie


Het jaarlijkse event van de Code Diversiteit & Inclusie vindt ook dit jaar live én online plaats op 3, 4 en 5 november. Meld je aan voor het event en zet concrete stappen richting een inclusievere werkomgeving.  

Zet stappen
Het centrale thema van het event is: De volgende stap! Immers door het delen van inspiratie, lessen en kennis maken we samen die stap voorwaarts. Verdeeld over drie dagdelen geniet je van een bruisend hybride programma vol verdieping en praktische tips. De creatieve duizendpoot Mandy Woelkens, bekend van 3FM, Q-Music en de populaire podcast Couple Goals. Inclusie, feminisme, gendergelijkheid en diversiteit zijn de rode draad in haar carrière. Met deze kennis en enthousiasme neemt zij ons mee langs de 4 P’s (programma, personeel, partners en publiek). Voordat we starten met verdieping trapt cabaretière Nina de la Croix het event af op een speciale manier die je niet snel zult vergeten.

De vier P’s
Luister en praat mee op woensdag 3 november tijdens het panelgesprek over inclusieve programmering en culturele toe-eigening met o.a. journalist, fashion en cultuuractiviste Janice Deul en ArtEZ studium generale Joke Alkema. Sinan Çankaya, schrijver van het boek Mijn ontelbare identiteiten, geeft op 4 november een sessie over open en veilige werkomgeving. Meer weten over micro-agressie en hoe je dat kunt voorkomen? RADAR geeft een verdiepende sessie waar de focus ligt op wat je zelf kunt doen om vooroordelen te controleren en discriminatie te voorkomen. Verder kun je leren van de samenwerking van Bibliotheek Rotterdam en productiehuis FLOW die samen willen bijdragen aan de educatie en ontwikkeling van jongeren. Naast de uitreiking van de &Awards kun je op vrijdag 5 november inspirerende sessies verwachten van Chanel Lodik over hoe je nieuw publiek bereikt. Docent Ismail Aghzanay daag je uit om van perspectief te wisselen, zodat de nieuwe generatie zich thuis voelt in de cultuursector. Tot slot trakteert illustrator en activiste Sioejeng Tsao ons op een live beeldverslag. Meld je vóór 1 november aan en ontvang je eigen stappenplan thuis.

AANMELDEN