Gepubliceerd op:

8 juli 2021

Maak kennis met: Lloyds Company


Aqueene Wilson

In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘. 

Dit keer gaan we in gesprek met Lloyd Marengo, oprichter en artistiek leider van Lloyds Company. Lloyds Company verbindt hiphop en theater. Zij maken voorstellingen en begeleiden opkomende dansers en makers – met de ene voet in de underground battle-scene en de andere op de theatervloer.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

Omdat ik vind dat ik – dit klinkt misschien een beetje arrogant of raar – een plekje verdien in het Rotterdamse danslandschap. Ik wil op regelmatige basis voorstellingen maken. Om die continuïteit erin te houden heb ik het Cultuurplan wel nodig, je ontkomt er niet aan.
Ik vind het ook goed als Rotterdam nationale maar ook internationale bekendheid kan verwerven. De danstaal die ik spreek als maker is een andere vorm van communicatie die wij gewend zijn in de theaters, het spreekt een brede doelgroep aan, vooral jongeren – maar ook voor ouderen is het interessant.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

Ik sprong een gat in de lucht. Ik wilde dit punt al zo lang bereiken en dan heb je dat ineens bereikt. Ik dacht ‘ik ben aan boord’. Het geeft ook een stukje erkenning, je hebt toch weer de gelegenheid om jezelf vier jaar lang te bewijzen en hopelijk ook na deze vier jaar.

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

Aan het coachen, het begeleiden, het maken van nationale maar ook internationale voorstellingen: ik wil niet meer weg te denken zijn.
In het veld functioneer je ook als een luik, van de ene wereld naar de andere wereld. Ik merk dat meerdere makers nu ook deze stap durven te zetten. Dat vind ik mooi om te zien.

Lloyds Company volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Website
Instagram
Facebook

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met‘. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor, Bent u benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers? 

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS