Gepubliceerd op:

17 juni 2021

Maak kennis met: Extra Extra


In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘. 

Dit keer gaan we in gesprek met Samira Ben Laloua, programmamaker en directeur van Extra Extra. Extra Extra is een in Rotterdam geworteld multidisciplinair platform dat stedelingen verbindt via cultuur en erotiek. Extra Extra reflecteert op de sensualiteit van de stad; de stad als levend, sensitief organisme in de “hedendaagse actualiteit”. Tegenover de hardheid van polarisatie, segregatie en beton, stelt het platform de sensualiteit centraal als hedendaagse internationale taal van sociale omgang en culturele productie. Doet doen zij als initiator, opdrachtgever, programmeur en uitgever.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

Na meerdere jaren op projectbasis onze programma’s te hebben georganiseerd, is het Cultuurplan een mooie en logische stap om de continuïteit van onze programmering te waarborgen, vooruit te kunnen kijken en onze onafhankelijkheid te behouden.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

We waren ontzettend blij en trots! Het is een blijk van waardering voor het team en het netwerk dat zich de afgelopen jaren heeft ingezet.

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

De komende vier jaar zetten we opdrachten uit aan diverse culturele makers en schrijvers om het sensuele verhaal van de stad tot leven te brengen. Naast het magazine en het event Extra Extra Night, produceren we een absurdistische radioshow die gezien kan worden als een vignet van een veranderend stedelijk leven. Ook kun je ons terugvinden op bekende en minder bekende plekken in de stad tijdens onze CLUB-avonden.

Extra Extra volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Website
Facebook
Instagram

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met‘. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor, Bent u benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers? 

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS