Gepubliceerd op:

13 mei 2021

Maak kennis met: De Afrikaanderwijk Coöperatie


Cultuur Concreet, Iris van den Broek

In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘. 

Dit keer gaan we in gesprek met Judy Rambags, zakelijk leider Cultuur van Afrikaanderwijk Coöperatie. De Afrikaanderwijk Coöperatie maakt de kracht van Rotterdam Zuid zichtbaar door te investeren in bewoners en ondernemers. Het Gemaal op Zuid is het huis van de Coöperatie, het podium voor kunst, cultuur, ontmoeting en verbinding.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

Aan plannen en nieuwe ideeën ontbrak het ons nooit aan, maar die liepen niet altijd synchroon met de financiële injectie. De coöperatie had daarom behoefte aan structurele inkomsten zodat we onze focus konden richten op het uitvoeren van een meerjarig cultureel programma. Het Cultuurplan brengt nu meer rust waardoor we onze plannen verder kunnen uitdiepen.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

We waren ontzettend blij, het is een bevestiging maar ook waardering van het goede werk wat we met z’n allen de afgelopen jaren hebben verrichten. En we hebben nu de basis om het reeds opgebouwd netwerk structureel en constructief verder uit te bouwen. 

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

We willen de komende jaren ons netwerk nog verder uitbouwen en ook in contact komen met de juiste partners voor de toekomst. Daarnaast is het heel belangrijk dat we het Gemaal op Zuid nog beter kunnen profileren als de plek waar het gesprek over Zuid, met de stad gevoerd wordt. Het Cultuurplan brengt ons net de financiële rust om verder te kunnen groeien en ons te kunnen richten op de dingen die belangrijk zijn, zoals het meer intensiveren van het gesprek met de betrokken bewoners en ondernemers uit de wijk. 

De Afrikaanderwijk Coöperatie volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Instagram
Facebook
Website

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met‘. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor, Bent u benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers? 

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS