Gepubliceerd op:

6 mei 2021

Maak kennis met: AVL Mundo


In het Cultuurplan 2021-2024 zijn twintig nieuwe instellingen opgenomen. Nog niet eerder zaten er zoveel ‘Nieuwkomers’ in een Cultuurplan. Wie de Nieuwkomers zijn, wat ze doen en -vooral- waar ze de komende vier jaar aan gaan werken, leggen de nieuwe instellingen uit in ‘Maak kennis met:‘.

Dit keer gaan we in gesprek met Hanneke Beynen, directeur AVL Mundo. AVL Mundo is in 2008 door Joep van Lieshout opgericht om hedendaagse kunst in brede zin te ondersteunen en daarnaast werken uit de eigen collectie met een groot publiek te delen. De afgelopen jaren is de organisatie gegroeid tot een programmeer-instelling met een zich uitbreidend publiek programma. Altijd artist-driven met focus op zowel internationale kunstenaars, lokale helden als jonge talenten. Inhoudelijk borduurt het voort op – en schuurt het aan tegen – het gedachtegoed en de werken van Atelier Van Lieshout.

Waarom besloot je aan te vragen voor het Cultuurplan?

Sinds de oprichting van AVL Mundo in 2008 was er de ambitie om een echte programmeer-instelling te worden. Een Cultuurplan-aanvraag om deze ambitie en onze plek in de Rotterdamse culturele sector en het makers-district M4H in het bijzonder te verwezenlijken was daarom een logische stap.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je werd opgenomen in het Cultuurplan?

We waren ongelooflijk blij en dankbaar!

Waar ga je de komende vier jaar aan werken?

Professionalisering en uitbouw van de stichting als programmeer-instelling voor hedendaagse kunst. Hiermee bewegen wij ons richting het culturele cluster Brutus dat over een aantal jaren zal herrijzen op de huidige locatie van AVL Mundo.

AVL Mundo volgen?
Dat kan via de volgende kanalen:
Instagram
Facebook
Website

De andere Nieuwkomers volgen?
Dit interview is onderdeel van een interviewreeks, ‘Maak kennis met:. Elke donderdag stelt een ‘Nieuwkomer’ (een nieuwe instelling in het Cultuurplan) zich voor. Benieuwd naar de plannen van de andere Nieuwkomers?

LEES HIER DE OVERIGE INTERVIEWS IN DE REEKS