Gepubliceerd op:

11 april 2021

Zo werkt de Rotterdamse Cultuurlening


Gemeente Rotterdam en Cultuur+Ondernemen ontwikkelden samen de Rotterdamse Cultuurlening. Dit is een leenfaciliteit speciaal voor Rotterdamse kunstenaars, creatieven en culturele instellingen met ambities.

De Rotterdamse Cultuurlening is er voor kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele organisaties met een droom of ambitie, die woonachtig en/of gevestigd zijn in Rotterdam. Een lening kan een interessant alternatief zijn voor subsidie of crowdfunding.

Nu aanvragen
Met een lening, van € 1.000 tot maximaal € 60.000 en tegen een scherpe rente van 1%, kun je investeren in zaken als apparatuur, werkruimte of pr-activiteiten of je financieringsmodel wijzigen. De maximale aflostermijn bedraagt 6 jaar.

Over de Rotterdamse Cultuurlening
Het doel van de Rotterdamse Cultuurlening is tweeledig: het maakt lenen mogelijk voor initiatieven in de culturele en creatieve sector en bevordert kennis over, en ervaring met deze vorm van financieren.

Aanvragers moeten aantonen dat zij een investering doen die ten goede komt aan de Rotterdamse cultuursector en die voldoende terugverdienpotentieel heeft. Binnen je eigen beroepspraktijk pak je zo financiële uitdagingen op een ondernemende manier aan om je dromen en ambities te realiseren.

De voordelen van de Rotterdamse Cultuurlening
Advies op maat ontvangen op uiteenlopend aantal onderwerpen.
Je lening wordt een opstap naar een financieel gezonde, zelfstandige beroepspraktijk.

Meer informatie of aanvragen via www.cultuur-ondernemen.nl