Gepubliceerd op:

21 maart 2020

Corona: update


De RRKC leeft mee met de culturele instellingen  en ondernemers die door het Coronavirus in een lastige situatie terecht zijn gekomen en wenst hen veel sterkte toe. De Raad heeft vertrouwen in de gemeente Rotterdam die snel en alert reageert, veelal in samenspraak met de kunst- en cultuursector zelf.

Ondertussen werkt de Raad onverminderd hard door aan het advies over het Cultuurplan 2021-2024 aan het college van B&W. Hierin staat de ontwikkeling van de Rotterdamse kunst en cultuur op de lange termijn centraal. Het advies zal volgens planning op woensdag 3 juni 2020 verschijnen.

Hieronder vind je informatie over alle steunmaatregelen voor zzp’ers en instellingen vanuit de gemeente en het rijk:
• Ondernemen010
Regionaal Bureau Zelfstandigen
• Kamer van Koophandel
• Rijksoverheid


De medewerkers van de RRKC werken vanuit huis vanwege het coronavirus. We verzoeken u om zoveel mogelijk contact met ons op te nemen via rrkc@rrkc.nl. Deze periode doen we een beroep op uw geduld. De voorbereiding van het Cultuurplanadvies, gepaard met de maatregelen rondom het coronovirus kunnen leiden tot een ongebruikelijke vertraging in de communicatie. Alvast bedankt voor uw begrip.