Gepubliceerd op:

25 januari 2020

Werkbezoek OCW en Raad voor Cultuur


Vrijdag 24 januari brachten het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Raad voor Cultuur een werkbezoek aan Rotterdam. Na de aftrap door wethouder Said Kasmi zoomden de delegatie samen met de Rotterdamse BIS-instellingen in op inhoudelijke thema’s als stedelijke ontwikkeling, Rotterdams cultuurbeleid, inclusiviteit en interconnectiviteit, aanpassingen aan het lokale subsidiestelsel en de relatie tussen ontwikkelingen van grote steden en Rijksbeleid.

De groep deed twee locaties aan: Witte de With en het Nederlands Fotomuseum waar er presentaties werden verzorgd door Dansateliers, Epitome, HipHopHuis, IFFR, MAAS Theater en Dans, Nederlands Fotomuseum, Poetry International, Scapino Ballet, Theater Rotterdam, Theater Zuidplein, V2, Verhalenhuis Belvédère, Witte de With en WORM. Dit zijn alle Rotterdamse instellingen die een aanvraag hebben ingediend voor de landelijke BIS

De middag werd afgesloten met een presentatie van Hoofd Cultuur, Alice Vlaanderen en korte enthousiaste reacties van de bezoekers.