Gepubliceerd op:

4 november 2019

Lancering nieuwe Code Diversiteit & Inclusie


Vrijdag 1 november is de nieuwe De Code Diversiteit & Inclusie gelanceerd. De Code is een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector over diversiteit en inclusie en is een instrument van zelfregulering.

Het doel van de code is dat de culturele en creatieve sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. Een basisvereiste is dat de sector gelijkwaardig toegankelijk is voor iedereen: als maker, producent, werkende en publiek. Zo wordt de sector van iedereen. Iedereen draagt er op eigen wijze aan bij. Iedereen wordt gewaardeerd om wie hij of zij is, wordt gerespecteerd en gehoord en voelt zich er thuis.

De nieuwe Code Diversiteit & Inclusie is hier te downloaden.