Gepubliceerd op:

8 april 2019

RRKC brengt trendanalyse uit


© Bas Czerwinski

Maandag 8 april overhandigde Jacob van der Goot, voorzitter van de RRKC, het adviesrapport ‘Beschouwingen over Inclusiviteit, Innovatie en Interconnectiviteit’ aan wethouder Saïd Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme.

Elke vier jaar brengt de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) de sectoranalyse uit als voor bereiding op de keuzes die de gemeente Rotterdam maakt voor de meerjarige cultuursubsidies in het Cultuurplan.

Dit keer geeft de RRKC geen uitgebreide analyse van de stand van zaken binnen alle disciplines van de Rotterdamse cultuursector. De Raad kiest er dit keer voor om over drie thema’s beschouwingen te doen: inclusiviteit, innovatie en interconnectiviteit. Dit zijn onderwerpen die een plek krijgen in het stedelijk cultuurbeleid voor de periode 2021-2024.