Gepubliceerd op:

6 december 2018

Terugblik RRKC Dialoogsessie PLAY Festival


RRKC Dialoogsessie tijdens PLAY festival © Bas Czerwinski
© Bas Czerwinski

Op 16 november organiseerde het Albeda College het PLAY Festival in de Doelen. Bij de start van PLAY in De Dialoog gingen studenten en alumni van de MBO entertainment opleidingen dans, theater en muziek in gesprek met vijf leden van de RRKC.

Lorenzo Elstak en Sam Uittenbogaart leidden het gesprek tijdens het PLAY Festival. Wat verstaan MBO studenten onder kunst en cultuur?  Wat inspireert hen om er aan te werken en wat vinden zij vernieuwend? Zij spraken over hun toekomst in Rotterdam en wat zij nodig hebben om verder te kunnen groeien in de stad als jonge maker of uitvoerder. De beleving van cultuur werd scherp en er kwamen concrete adviezen aan het college van B&W. De studenten pleiten voor meer ruimte voor ‘kleine’ makers, onder meer in laagdrempelige interdisciplinaire broedplaatsen en voor ondersteuning die helpt om je weg te vinden. De gesprekken leveren veel aanknopingspunten op voor het cultuurbeleid van het nieuwe college.

Wethouder Kasmi van cultuur gaf later die avond bij de opening van PLAY aan zeer benieuwd te zijn naar de uitkomsten van de Dialoogsessies tussen Albeda en RRKC. Hij stelde vast dat meer ruimte voor het grote aantal talentvolle makers noodzakelijk is.

De RRKC presenteert de resultaten van deze gesprekken en de adviezen aan het college van B&W begin 2019. De signalen en ideeën van de jongeren worden ook opgenomen in de Sectoranalyse. De RRKC beschrijft hierin de belangrijkste trends en knelpunten binnen de culturele sector in Rotterdam.

De Dialoog – Dansen Als Beroep (IK BEN WIJ Spoken Word) FINAL from RRKC on Vimeo.