Gepubliceerd op:

1 november 2018

Save The Date: 16 november | Debat over advies Boijmans Binnenstebuiten


Op vrijdag 16 november organiseert de RRKC een debat naar aanleiding van het advies Boijmans Binnenstebuiten. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Debat Boijmans Binnenstebuiten
Vrijdag 16 november, 20:00 uur
Locatie: Arminius, bovenzaal (Museumpark 3)
Toegang gratis, aanmelden verplicht

Het gebouw Museum Boijmans Van Beuningen, deels Rijksmonument, is toe aan een grondige renovatie. De gemeente Rotterdam is eigenaar van het pand, het college van B&W vroeg de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur om een advies uit te brengen over de voorgenomen investering. De RRKC adviseert om niet alleen het noodzakelijke onderhoud en de asbestsanering aan te pakken maar om te kiezen voor een renovatie die leidt tot een vernieuwd, internationaal concurrerend en toekomstbestendig museum.

  • Tijdens het gesprek op 16 november staan de volgende vragen centraal:
  • Hoe ziet het museum van toekomst er uit?
  • Hoe kan het publiek nog steeds van de collectie genieten als het hoofdgebouw dicht is?
  • Wat is er voor nodig om een groeiend aantal bezoekers te kunnen ontvangen?
  • Wat is het rendement van de investering voor de stad, zowel economisch als maatschappelijk?

Moderator Léon van Geest leidt het gesprek.