Gepubliceerd op:

18 september 2018

Dance Parade verkozen tot beste festival


Uitreiking beste festival Foto: Fred Ernst

Ter ere van haar 25-jarige bestaan organiseerde Rotterdam Festivals de verkiezing van het beste Rotterdamse festival aller tijden. Tijdens de opening van het culturele seizoen op zondag 16 september werd de prijs uitgereikt op het ss Rotterdam.

Beste festival aller tijden

Het publiek koos Dance Parade als winnaar. Organisator JMR ontving de award uit handen van Johan Moerman, directeur en oprichter van Rotterdam Festivals. Genomineerden waren Baroeg Open Air, Blijdorp Festival, Crazy Sexy Cool, Culinesse, Dance Parade, International Film Festival Rotterdam, De Geheime Tuin, Reggae Rotterdam, Wereldhavendagen en Zomercarnaval.

Populairst hedendaags festival

Daarnaast werd Crazy Sexy Cool verkozen tot populairst nu nog bestaand festival. Dit festival wordt door Museum Rotterdam opgenomen als Echt Rotterdams Erfgoed in de hedendaagse collectie van het museum.

Cultuurpenning voor Moerman

Moerman zelf werd die middag ook in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van wethouder Said Kasmi de Cultuurpenning 2018 als waardering voor zijn verdiensten voor de Rotterdamse culturele sector. Tijdens diezelfde bijeenkomst werd ook de Doro Siepelprijs uitgereikt aan Zoë Cochia (NIFFO Galerie/Recycle Studio).