Gepubliceerd op:

15 juni 2018

Derde lezing inclusiviteit Boekman | 28 juni


Op donderdag 28 juni organiseert de Boekmanstichting in samenwerking met LKCA de derde lezing over inclusiviteit in een reeks lezingen rondom de publicatie van het themanummer van tijdschrift Boekman.

Programma

In deze derde lezing is het woord aan Ronald Kox (Hoofd Cultuureducatie LKCA). Kox is auteur van het artikel ‘Inclusieve aanpak voor cultuureducatie’ in het themanummer van tijdschrift Boekman 115. Hij pleit ervoor om cultuureducatie volledig in het onderwijs onder te brengen; zowel qua inhoud en vorm als voorziening.
Ronald Kox gaat in gesprek met beleidsmedewerkers Simone de Milde, Andrea Svedlin en Paul Lambrechts van zeer diverse gemeenten; respectievelijk Opsterland, Rotterdam en Maastricht. Zij komen aan het woord over kansen en bedreigingen voor een inclusieve aanpak voor cultuureducatie.

Marielle Hendriks, directeur van de Boekmanstichting, reikt het eerste exemplaar van het themanummer uit. Boekman 115 gaat in zijn geheel in op de mogelijkheden van een inclusief cultuurbestel. In deze editie is ook een artikel opgenomen dat RRKC samen schreef met Wilma Gillis en onderzoekers Pauwke Berkers en Koen van Eijck van de Erasmus Universiteit Rotterdam, over de inclusiviteit van de Rotterdamse cultuursector.

Uitreiking BNG Bank Cultuurparticipatieprijs

Aansluitend wordt de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs, een prijs van € 15.000, uitgereikt aan de gemeente die zich het meest onderscheidt op het gebied van cultuurparticipatie met projecten, organisaties of initiatieven die een bijzondere of stimulerende rol vervullen. Juryvoorzitter Wim Hillenaar (burgemeester van Cuijk) zal de inzendingen van de genomineerden toelichten en de prijs aan de winnende gemeente uitreiken. De genomineerde gemeenten zijn Assen, Lisse, Meierijstad, Steenbergen en Zwolle.

Datum: donderdag 28 juni
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Het Huis Utrecht – Koepelzaal
Adres: Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Toegang: Gratis toegang. De maximale capaciteit van de zaal is inmiddels bereikt, daarom kunt u zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst.