Gepubliceerd op:

30 april 2018

Het Rotterdams Beeldfonds online


Het beeld van Rotterdam is online. Het Rotterdams Beeldfonds, een initiatief van Stichting De Kracht van Rotterdam, streeft er naar om stad in beeld te brengen en te houden. Enerzijds door reeds gemaakte foto’s te verzamelen en anderzijds door nieuwe foto-opdrachten te geven aan Rotterdamse fotografen.

Alle foto’s worden voorzien van waardevrije tags waardoor de beelden op een verrassende manier getoond kunnen worden. De beelden worden vertoond in de openbare ruimte op (digitale) schermen op stations, in wachtkamers en allerlei plekken die zich daarvoor lenen.

Foto-opdrachten

Het Rotterdam Beeldfonds gaat de komende jaren verschillende foto-opdrachten verstrekken aan professionele fotografen. De opdrachten worden via de website bekendgemaakt en bestaan uit een korte omschrijving van het project, het beschikbare honorarium en de criteria waaraan de projectvoorstellen moeten voldoen.

Rotterdamse Beeldborrel

Het Rotterdams Beeldfonds wordt gesteund door de grote stadsfondsen De Verre Bergen en Volkskracht, Het Nederlands Fotomuseum, Stadsarchief Rotterdam en het CBK. Daarnaast is er een groeiende groep particulieren en organisaties die graag investeert in het beeld van Rotterdam. Deze groep bepaalt tijdens de Rotterdamse Beeldborrel welke ontwikkelingen in de stad het verdienen om in beeld gebracht te worden. Het Rotterdams Beeldfonds wil hiermee op een gestructureerde en toekomstgerichte manier een specifiek Rotterdamse beeldtaal ontwikkelen.

Bron: Rotterdams Beeldfonds

Relevante links

Het beeld van Rotterdam