Gepubliceerd op:

30 april 2018

Gaby Lafeber nieuwe directeur Cultuur Concreet


Deze zomer treedt Gaby Lafeber aan als nieuwe directeur van Cultuur Concreet. Zij volgt Marjan van Gerwen op, die na vijf jaar vertrekt.

Gaby Lafeber was eerder werkzaam in de cultureel-maatschappelijke sector van (provincie) Utrecht en was de afgelopen jaren als directeur-bestuurder verantwoordelijk voor het reorganiseren en vernieuwen van het openbaar bibliotheekwerk in Rivierenland. Sinds begin dit jaar heeft ze het roer omgegooid en woont ze in Rotterdam.

Gaby Lafeber: “Ik kijk er naar uit om in en voor mijn nieuwe stad te gaan werken. Het is mijn ambitie om – samen met het team van Cultuur Concreet en vele andere Rotterdammers – kunst en cultuur initiatieven in de wijken verder uit te bouwen en zodoende bij te dragen aan een veerkrachtige en saamhorige stad.”

Ontwikkeling Cultuur Concreet

Onder leiding van Marjan van Gerwen is Cultuur Concreet de afgelopen jaren uitgegroeid tot gevestigde organisatie die zich breed inzet voor cultuur in de wijken. Inmiddels heeft ieder van de veertien Rotterdamse gebieden een cultuurscout en staat wijkcultuur geagendeerd bij politiek en stedelijke partijen. Eind juni draagt van Gerwen de dagelijkse leiding over aan haar opvolgster. Van Gerwen zal haar persoonlijke ambities voortzetten in haar eigen organisatie MVG. Eind juni neemt zij officieel afscheid.

Stichting Cultuur Concreet is de organisatie achter Cultuurscouts, Cultuurbuur en het WijkUitBuro. De stichting zet zich in voor kunst en cultuur in de Rotterdamse wijken door actieve bewoners te ondersteunen en stimuleren, verbindingen te maken en cultuur te verankeren binnen de samenleving.