Gepubliceerd op:

20 april 2018

Janneke Staarink nieuwe directeur de Doelen


Met ingang van 1 augustus wordt Janneke Staarink de nieuwe algemeen directeur van de Doelen, zo maakte de Raad van Toezicht vandaag bekend. Staarink was sinds 2010 Managing Director en bestuurder van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Ook was zij zakelijk en algemeen directeur van het Oerol Festival op Terschelling.

Staarink over haar nieuwe functie: “De Doelen is al jaren het festivalhart van IFFR. Vanuit die rol ken ik het enorme potentieel van deze prachtige locatie. In mijn nieuwe rol wil ik me samen met het team bezighouden met de ontwikkeling en positionering van de organisatie en het verbreden van het aanbod aan evenementen. De Doelen speelt niet alleen regionaal een essentiële rol, maar ook nationaal en internationaal”.

Lokaal, nationaal, internationaal

Staarink wil samenwerkingen uitbouwen, innoveren en de programmering aansluiten bij de culturele diversiteit van de stad. De Doelen organiseert 1.200 nationale en internationale evenementen per jaar. De Doelen wil met de activiteiten een essentiële rol blijven spelen in het leven van Rotterdammers, maar ook nationaal en internationaal een mobiliserende, inspirerende en faciliterende spilfunctie vervullen.

Nieuwe directie

Vanaf 1 augustus 2018 vormt Janneke Staarink samen met collega-directeur Anton Vliegenthart de directie van de Doelen. Staarink is opvolgster van directeur-voorzitter Gabriël Oostvogel en interim-directeur Erik Gerritsen.

Bron: de Doelen