Gepubliceerd op:

17 april 2018

Walter Ligthart nieuwe directeur Theater Rotterdam


Foto: Theater Rotterdam

Walter Ligthart, de voormalige directievoorzitter van Het Nationale Theater in Den Haag, wordt algemeen directeur van Theater Rotterdam. Hij volgt Melle Daamen op die onlangs opstapte.

Ligthart leidde eerder de fusie van de Koninklijke Schouwburg, het Theater aan het Spui en het Nationale Toneel in Den Haag tot Het Nationale Theater. Daarvoor was Ligthart interim-directeur bij Toneelgroep Oostpool en de Schouwburg Deventer en werkte hij bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde aan reorganisaties, verzelfstandiging en fusies van bibliotheken, musea en andere culturele instellingen.

Theater Rotterdam is een fusie van het Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Begin april legde Melle Daamen de functie van algemeen directeur neer nadat hij tot de conclusie gekomen was dat de volgende fase van Theater Rotterdam naast de externe vertegenwoordiging veel interne energie bleef vragen en dat hij daarvoor niet de aangewezen persoon was.

Ligthart vormt samen met artistiek directeur Ellen Walraven en Bert Determan, hoofd bedrijfsvoering, de directie van Theater Rotterdam.