Gepubliceerd op:

17 april 2018

Bert Boer nieuwe directeur Maritiem Museum


Met ingang van 1 juli treedt Bert Boer aan als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. Hij volgt algemeen directeur Frits Loomeijer op die na 12,5 jaar terug treedt.

Bert Boer heeft ruime ervaring in cultuur en management in de museale wereld en het bedrijfsleven. Momenteel werkt Boer als directeur van het Rijksmuseum Muiderslot. Daarvoor werkte hij bij de Nederlandse Museumvereniging, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de museum(jaar)kaart.

Het Maritiem Museum, dat volop in ontwikkeling is, werd eerder dit jaar genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Het museum formuleerde ambitieuze toekomstplannen, zoals het verder ontwikkelen van de Maritiem Museum Haven en het plan om het museum te maken tot een huis voor de maritieme industrie.

Scheidend directeur Loomeijer realiseerde de fusie met het Havenmuseum in 2014 en de ontwikkeling van de Maritiem Museum Haven tot een maritieme verblijfsplek in de binnenstad. In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam werd het Rotterdams Centrum voor Moderne Maritieme Geschiedenis opgericht en in 2016 opende de Offshore Experience, waarvan Frits Loomeijer initiatiefnemer was.