Gepubliceerd op:

9 maart 2018

Lezing regionalisering


Boekmanstichting organiseert op 14 maart de laatste lezing in een reeks over regionalisering. Johan Kolsteeg spreekt hier over samenwerking, identiteit en kwaliteit bij regionaal cultuurbeleid.

Wat is de relatie tussen regionalisering van het cultuurbeleid en artistieke kwaliteit? Deze vraag en meer komt aan bod tijdens de lezing van Johan Kolsteeg. De eerste resultaten worden gepresenteerd van een langdurig onderzoek naar het cultuurbeleid van de Noordelijke overheden dat momenteel wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen. Naast vraagstukken rondom kwaliteit zal Kolsteeg ook ingaan op de relatie en eventuele samenwerking tussen nationale en regionale bestuurslagen en thema’s als nationale en regionale identiteit.

Johan Kolsteeg werkt als universitair docent Cultureel Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en is bestuurslid van de Kunstraad Groningen. Het onderzoek naar de conceptualisering en operationalisering van het begrip regionale identiteit in het cultuurbeleid van de noordelijke overheden, verricht hij in samenwerking met Quirijn van den Hoogen.

Regionaal cultuurbeleid

Hoe creëren het Rijk, gemeenten en provincies gezamenlijk goede randvoorwaarden voor de culturele sector? In de verkenning voor een toekomstbestendig cultuurbestel, wijst de Raad voor Cultuur op de sleutelrol die stedelijke regio’s hierin kunnen vervullen. In het volgende nummer van Boekman (maart 2018) zal de regionalisering in het cultuurbeleid worden belicht met een focus op de rol van stedelijke regio’s hierbij.

 

Datum: Woensdag 14 maart 2018

Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Locatie: Boekmanstichting Amsterdam

Toegang: gratis, maar aanmelden is noodzakelijk

Relevante links

Aanmelden