Gepubliceerd op:

2 februari 2018

Rotterdams Beeldfonds opgericht


Stichting De Kracht van Rotterdam heeft het Rotterdams Beeldfonds opgericht. Dit fonds heeft de ambitie om op structurele wijze de impact van beleid zichtbaar te maken door foto-opdrachten te initiëren en al bestaand beeld te verzamelen en openbaren.

Foto-opdrachten

Voorbeelden van projecten kunnen zijn het tweejaarlijks fotograferen van 13-jarigen, het in beeld brengen van de uitvoering van de Woonvisie, het documenteren van het uitgaansleven of de rol van de Rotterdamse stadsparken. Met behulp van wisselende curatoren gaat het fonds op zoek naar langlopende projecten die de veranderingen van de stad en haar bewoners door de tijd heen documenteren. De resultaten worden op verrassende wijze tentoongesteld in de openbare ruimte. Professionele fotografen kunnen zich binnenkort inschrijven.

Club van 2500

Het Rotterdams Beeldfonds wordt gesteund door Rotterdamse organisaties en grote stadsfondsen. Om te kunnen investeren zoekt het fonds aanvullende middelen; de Club van 2500. Rotterdamse organisaties kunnen €2500,-  investeren in het Rotterdams Beeldfonds. Hiermee steunen zij een project naar keuze voor een periode van drie jaar. In 2018 gaan twee projecten van start. Elk jaar wordt er met instemming van de Club van 2500 een nieuw project opgestart. Ook particulieren kunnen Het Beeldfonds steunen, zij genieten van de ANBI-status van Stichting De Kracht van Rotterdam.

Bron: Stichting De Kracht van Rotterdam