Gepubliceerd op:

1 februari 2018

Patrick van der Klooster verlaat AIR


Foto: Willem de Kam

Per 1 maart aanstaande neemt Patrick van der Klooster afscheid als directeur bij AIR, Architectuur Instituut Rotterdam.

Reactie Raad van Toezicht

Hoewel de Raad van Toezicht zijn besluit respecteert, betreurt de raad het vertrek van Van der Klooster. Voorzitter Peter van der Gugten roemt de verdiensten van Van der Klooster. “Er staat een mooi en krachtig AIR, met een groot netwerk en draagvlak. Zowel bestuurlijk en ambtelijk, als in de culturele wereld en vakgemeenschap in de stad. De plannen voor de komende jaren zijn buitengewoon goed en de intensieve samenwerking van AIR met Veldacademie is veelbelovend. De Raad van Toezicht is Patrick buitengewoon dankbaar voor zijn enorme inzet.”

Programma’s en projecten

De programma’s en projecten van AIR zijn de afgelopen 12,5 jaar divers geweest. In deze periode realiseerde AIR onder andere acht jaar lang International Guest Urban Critics, tien jaar lang Dag van de Architectuur, Rotterdam City of Architecture 2007, vier jaar Rotterdams Stadmakerscongres, het paviljoen Strand aan de Maas en meer dan twintig televisiedocumentaires op een Rotterdamse zender.

Opvolging

Patrick van der Klooster wordt bij AIR opgevolgd door programmaleider Bas van der Pol, die AIR in een duo met een nog te werven mededirecteur zal gaan leiden. De werving voor deze nieuwe functie loopt.

Bron: AIR