Gepubliceerd op:

9 januari 2018

Rotterdammert voor Gabriël Oostvogel


Foto: Marco de Swart

Op zijn afscheid als directeur-voorzitter van concert- en congresgebouw de Doelen heeft Gabriël Oostvogel de Rotterdammert ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Gabriël Oostvogel begon in 2000 als hoofd van de gemeentelijke dienst de Doelen. Samen met mededirecteur Anton Vliegenthart verzelfstandigde hij de organisatie: een mijlpaal die werd bereikt op 1 januari 2006. Andere mijlpalen waren in 2009 de renovatie van de Grote Zaal, en in 2016 de viering van het 50-jarig jubileum van het Doelen-gebouw, dat Oostvogel ‘het kroonstuk van de Wederopbouw’ heeft genoemd.

Open huis

Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei bij het afscheid van Oostvogel in de Doelen: ‘De Doelen die jij achterlaat, wil geen artistiek bastion zijn, maar een open huis voor álle bevolkingsgroepen, en wil iedereen wat moois bieden. De Doelen is verbonden met Rotterdam, en met de Rotterdammers. Voor je vakkundige inzet, je betrokkenheid en indrukwekkende staat van dienst is de stad je zeer dankbaar.’

De Rotterdammert

De onderscheiding is een bronzen penning die op de voorzijde het gemeentelijke wapen toont met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding zelf. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Bron: Gemeente Rotterdam