Gepubliceerd op:

12 december 2017

Europees Erfgoedjaar van start


De Rijksoverheid heeft 2018 uitgeroepen tot Europees Erfgoedjaar. Vorige week heeft in Milaan de officiële aftrap plaatsgevonden. Onder het motto ‘Erfgoed verbindt, Europa inspireert’ wordt in Nederland een groot aantal activiteiten georganiseerd.

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven ziet uit naar een mooi jaar: ‘Op iedere hoek van de straat kun je in Europa erfgoed terug vinden. Maar erfgoed zit niet alleen in stenen: ook verhalen, muziek, films en ambachten laten onze geschiedenis zien. In de verscheidenheid van ons erfgoed zijn we verenigd. Door het Europees Erfgoedjaar wordt een schijnwerper gezet op al het erfgoed. We krijgen een unieke kans om ons rijke erfgoed volgend jaar te presenteren aan iedereen in Nederland en in de rest van Europa.’

Schijnwerper

Het doel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is om meer mensen aan te moedigen het cultureel erfgoed te ontdekken en te verkennen. Volgend jaar wordt door musea en erfgoedorganisaties in het hele land  het erfgoed in de schijnwerper gezet met thema’s als ‘creativiteit vanuit traditie’, ‘grenzeloos erfgoed’,  ‘verdedigingslinies’ en ‘water’. Zij organiseren activiteiten die de verbinding laten zien met Europa.

Bron: Rijksoverheid