Gepubliceerd op:

31 oktober 2017

Nieuw productiehuis Theater Walhalla


Foto: Sanne Donders

Theater Walhalla opent op Katendrecht een eigen productiehuis onder de naam Werkplaats Walhalla. De oude gymzaal van de school aan de Tolhuisstraat wordt daarvoor verbouwd.

In 2008 begon Walhalla met een klein theater van tachtig stoelen. Drie jaar geleden kwamen daar met de opening van Kantine Walhalla 150 stoelen bij. Nu opent Walhalla een eigen oefen- en productiehuis, waar voorstellingen bedacht en gemaakt kunnen worden, waar repetities en montages kunnen plaatsvinden. Harry-Jan Bus en Rachél van Olm van Walhalla kregen vanaf het begin vragen van makers die ruimte zochten. Met 300 voorstellingen per jaar was daar nauwelijks plaats voor. De capaciteit van Werkplaats Walhalla biedt nieuwe kansen tot samenwerking met Rotterdams talent.

Het oprichten van een productiehuis strandde eerder, omdat de financiering niet rond kwam. Nu is er voor drie jaar geld beschikbaar. De Kid Dynamite Story is de eerste eigen voorstelling die er gemaakt zal worden, over de beroemde Kaapse jazzmuzikant.

Bus denkt dat er naast Theater Rotterdam, Theater Zuidplein en Maas Theater voldoende plaats is voor nog een theaterproductiehuis. Hij wil hiermee voorkomen dat talenten die van de theateropleidingen komen uit Rotterdam te vertrekken omdat er geen werk is.