Gepubliceerd op:

19 oktober 2017

Laurenspenning voor Linda Malherbe


V.l.n.r. Els Desmet, Joop Reijngoud en Linda Malherbe

Linda Malherbe van Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam krijgt op 2 november de Laurenspenning uitgereikt in de Laurenskerk. De onderscheiding gaat elk jaar naar mensen die zich inzetten voor het culturele – en maatschappelijke leven in Rotterdam en op deze manier anderen weten te inspireren.

Het Verhalenhuis Belvédère verzamelt immaterieel erfgoed en legt zo levensverhalen van Rotterdammers met al hun verschillende achtergronden vast. Door tentoonstellingen, voorstellingen, ontdekkingstochten, evenementen, podcasts, diners en publicaties maakt Verhalenhuis Belvédère alle bevolkingsgroepen van de stad zichtbaar.

Over Malberbe schrijft het comité dat de penning toekent: “Samen met Joop Reijngoud, Els Desmet en vele anderen heeft zij in een periode van tien jaar Verhalenhuis Belvédère met succes tot een plek gemaakt waar werelden in de stad elkaar ontmoeten.”

De Laurenspenning wordt sinds 1959 uitgereikt. Prinses Beatrix, Beerend Lenstra, Jet Manrho, Ted Langenbach, Aruna Vermeulen en burgemeester Aboutaleb staan op de lange lijst van mensen die de penning eerder ontvingen.