Gepubliceerd op:

19 oktober 2017

Gouden Zwaan voor Ed Wubbe


Tijdens de Nederlandse Dansdagen ontving Scapino’s artistiek directeur Ed Wubbe de Gouden Zwaan voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse dans. De dansprijs wordt sinds 2003 uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties en is een bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk.

Volgens de jury is Wubbe ‘een heuse voorvechter voor de discipline, uniek in zijn soort’. De prijs werd uitgereikt op 6 oktober tijdens het gala van de Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht.

Wubbe is dit jaar 25 jaar artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Onder zijn leiding groeide Scapino als stadsgezelschap van Rotterdam uit tot een gezelschap van nationaal belang. De jury ziet in hem een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen die al jarenlang van grote betekenis is voor het Nederlandse dansveld.