Gepubliceerd op:

29 september 2017

Museumcongres 2017


Op donderdag 5 oktober vindt het Museumcongres 2017 plaats in Haarlem. Dit jaar is het thema ‘Beyond boundaries – Noodzaak van samenwerking binnen én buiten de museumsector’.

Het congres opent met een concert in de Bavokerk. Daarna start het inhoudelijke programma in de Philharmonie. Sprekers uit binnen- en buitenland belichten het thema aan de hand van grensverleggende projecten binnen en buiten de museumsector. Designer Helene Steiner vertelt over de banden die ze smeedt tussen design, technologie en wetenschappelijke disciplines. Michael Firnhaber van Google Arts & Culture brengt nieuwe ‘food for thought’ en oud-tafeltennisster en China-kenner Bettine Vriesekoop vertelt hoe Chinezen naar (onze) kunst en cultuur kijken. Onder leiding van dagvoorzitter Lucas De Man wordt onderzocht welke overeenkomsten en verschillen er zijn en hoe deze overbrugd kunnen worden.

Deelnemers aan het congres ontvangen de publicatie Museumcijfers 2016, die van cruciaal belang is voor museumbeslissers in de sector in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Het Museumcongres uit hiermee de urgentie om het publieke belang van musea gezamenlijk betekenis te geven.

Datum: donderdag 5 oktober
Tijd: 9.00 – 18.00 uur
Locatie: Philharmonie in Haarlem

Aanmelden kan via deze link.