Gepubliceerd op:

19 september 2017

Mijke Loeven ontvangt Cultuurpenning


Foto: Fleur Beerthuis

Tijdens de opening van het culturele seizoen reikte wethouder Pex Langenberg de Cultuurpenning uit. De Cultuurpenning is dit jaar voor Mijke Loeven, directeur Jazz International Rotterdam en North Sea Round Town.

Mijke Loeven ontvangt de Cultuurpenning 2017 vanwege haar grote betekenis die zij de afgelopen tien jaar voor de jazz in Rotterdam heeft gehad. “Haar oog voor talent en ontwikkelingsmogelijkheden hebben bijgedragen aan een stevige basis en infrastructuur voor jazz in Rotterdam”, aldus de commissie die de voordracht deed. Jaarlijks reikt het Rotterdamse college de Cultuurpenning Rotterdam uit bij de opening van het culturele seizoen aan een persoon die op cultureel gebied een bijzondere prestatie heeft geleverd. Er is aan de Cultuurpenning een draagspeld en een bedrag van 5.000 euro verbonden, te besteden aan een project op het terrein waarop de laureaat werkzaam is.