Gepubliceerd op:

19 september 2017

Het verhaal van de stad


Nemen robots het onderwijs over? Hoe ziet het woningaanbod er uit en komt de dokter nog aan huis? Gooi al die vragen op één hoop en er komt een algemene vraag uit: hoe ziet de toekomst van Rotterdam en haar inwoners eruit in 2037? 9.000 Rotterdammers deelden hun bevindingen. Deze zijn vertaald naar het Verhaal van de Stad.

Tussen januari en april 2017 is het gesprek gevoerd over de toekomst van onze stad. Het gemeentebestuur nam het initiatief, maar het Gesprek was van Rotterdammers, tussen Rotterdammers.
Niet alleen de gemeente, ook veel bewoners, openbare organisaties, instellingen en bedrijven organiseerden gesprekken in hun wijk, bedrijf of netwerk. RRKC volgde de ontwikkeling op de voet en was actief betrokken bij verschillende bijeenkomsten. De vraag hoe we met de toekomst van de stad omgaan, vinden Rotterdammers belangrijk en dat heeft energie en creativiteit losgemaakt.

Het Gesprek met de Stad heeft een enorme hoeveelheid aan informatie en ideeën opgeleverd. Verhalen van grootouders met hun kleinkinderen, werkende moeders, onderwijzers, jongeren en ouderen. Mensen met Nederlandse roots en mensen met een migranten achtergrond. Mensen die ook op straat best even wilden stilstaan om mee te denken. Mensen die hun mening gaven op gesprekmetdestad.nl. Volwassenen en jongeren die aan wijkgesprekken hebben deelgenomen of aan gesprekken die hun onderneming of school organiseerden.

Op het portal zijn de meningen en talrijke ideeën van stadgenoten geordend en toegankelijk gemaakt. Samen vormen ze het Verhaal van de Stad.

Het magazine is te downloaden via deze link.