Gepubliceerd op:

19 september 2017

Eerste Doro Siepelprijs uitgereikt


Tijdens de opening van het culturele seizoen is voor het eerst de Doro Siepelprijs uitgereikt. Een nieuwe prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De prijs is vernoemd naar de in juni 2016 overleden directeur van Theater Zuidplein.

De prijs ging naar 010 Says It All, het fringe festival van Poetry International. Op dit festival krijgen jonge talenten de mogelijkheid hun kunnen te laten zien op het professionele podium. In de maanden voor het festival worden veelbelovende jonge kunstenaars en artiesten uit spoken word, theater, zang, dans, beatbox en fotografie door professionals klaargestoomd voor het echte werk. Hiermee vergroot 010 Says It All de zichtbaarheid van spoken word. Die inzet wordt nu beloond met de uitreiking van de Doro Siepelprijs.