Gepubliceerd op:

15 augustus 2017

Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur verhuist naar Schielandshuis


Vanaf maandag 21 augustus is de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) gehuisvest in het Schielandshuis. Jarenlang was het pand aan de Mauritsweg 35 het vertrouwde adres van de RRKC, met kantoorruimte gelegen boven De Unie. Sinds 2016 heeft de RRKC een nieuwe voorzitter, een nieuwe secretaris-directeur en een aantal nieuwe raadsleden. Nu voegt de organisatie hier een nieuwe locatie aan toe. Daarmee wordt de RRKC bewoner van één van de oudste historische gebouwen van Rotterdam.

Het Schielandshuis werd in de zeventiende eeuw gebouwd als onderkomen voor het Hoogheemraadschap Schieland, bood in de achttiende eeuw een podium aan toneelvoorstellingen en deed daarna dienst als archief, biblioteek, museum en kunstencentrum. Nu biedt het historische gebouw onderdak aan onder andere Rotterdam Partners, Rotterdam Expat Centre, Atlas van Stolk, Sinfonia Rotterdam en Brasserie Schielandshuis. Er is nog werkruimte beschikbaar voor kleine organisaties en ZZP-ers. Gelegen in het hart van de stad, staande tussen de hoogbouw en moderne architectuur die Rotterdam kenmerken, is het Schielandshuis de ideale nieuwe locatie voor de RRKC.

Het bezoekadres van de RRKC is vanaf maandag 21 augustus Korte Hoogstraat 31 in Rotterdam. Postadres, telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd.