Gepubliceerd op:

24 mei 2017

Theater Rotterdam van start


De fusie van het Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam met Wunderbaum als eerste alliantiepartner is compleet. Theater Rotterdam is achter de schermen al sinds januari vol in bedrijf. Vanaf dit theaterseizoen is het ook zichtbaar voor de bezoekers.

Theater Rotterdam opent met een maand lang theater, dans en performance. In de eigen theaters aan het Schouwburgplein en aan de William Boothlaan maar ook op locatie in de stad. Johan Simons bijt op 7 september het spits af met een theatrale lezing van In Europa. Geert Mak schrijft speciaal hiervoor een nieuw epiloog. Tijdens de openingsmaand is werk te zien van een groot deel van de Theater Rotterdam makers. In de Art of Performing Week presenteert Theater Rotterdam makers die de grenzen tussen de kunstdisciplines doorbreken en spannende cocktails mixen van beeldende kunst, dans, theater, muziek en nieuwe media.