Gepubliceerd op:

4 april 2017

Muziek van Rotterdams Philharmonisch Orkest krijgt rol in film: Rotterdam I Love you


Het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat een sleutelrol spelen in de speelfilm Rotterdam, I Love You: een hommage aan de rauwe schoonheid van de stad, die in 2018 in première gaat. Zij zullen niet alleen het symfonische deel van de filmmuziek spelen, maar creëeren ook als Musical Director het overkoepelend concept voor de hele muziekscore, waarin verschillende stijlen en genres een plek krijgen.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Eerdere delen in deze filmreeks waren de bekende en succesvolle films Paris je t’aime (2006) en New York, I Love You (2009). Rotterdam is de volgende stad die wereldwijd in de schijnwerpers komt te staan, en waarin elf regisseurs, samen met een internationale cast, hun verhaal zullen vertellen, geheel gefilmd in Rotterdam.

George Wiegel: ‘’Ons orkest heeft eerder laten zien sterk te zijn in filmmuziek; dit is een mooie volgende stap. Zodra de ideeën voor de film duidelijk werden, hebben we contact gezocht met de producers. Zo’n door en door Rotterdamse film, daar moesten wij als door en door Rotterdams orkest natuurlijk bij zijn. We zijn heel trots dat we in deze film het geluid van Rotterdam mogen laten horen.’’

Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd en in 2018 in bioscopen wereldwijd te zien zijn.

bron: Rotterdamsphilharmonisch.nl