Gepubliceerd op:

30 maart 2017

Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur verhuist naar Schielandshuis


De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) verhuist naar het Schielandshuis, waar het vanaf september 2017 gehuisvest zal zijn.

De RRKC verhuist deze zomer naar het Schielandshuis. Dat maakte voorzitter Jacob van der Goot vandaag bekend bij de opening van het nieuwe kantoor van Rotterdam Partners in het Schielandshuis. “We kijken er enorm naar uit om vanuit het Schielandshuis te kunnen opereren. Het gebouw heeft een enorme historische waarde voor de stad. Het is geweldig dat het nu weer optimaal gebruikt wordt en dat Rotterdammers weer kunnen genieten van het gebouw en de prachtige tuin.”

De komende jaren zet de RRKC zich actief in om het gesprek tussen de culturele sector en het bedrijfsleven te faciliteren. Jacob van der Goot zegt hierover: “Rotterdam Partners is sterk verbonden met het Rotterdams bedrijfsleven. Het is goed om korte lijnen te hebben en zo de uitwisseling van kennis en ideeën te stimuleren”.

Naast Rotterdam Partners en de RRKC, zijn er ook werkplekken voor zzp-ers uit de creatieve industrie, een expat centrum en de Atlas van Stolk in het gebouw te vinden.
Jarenlang was de RRKC gevestigd boven De Unie aan de Mauritsweg. Sinds 2016 heeft de RRKC een nieuwe voorzitter, een nieuwe secretaris-directeur en een aantal nieuwe raadsleden en heeft de organisatie een andere huisvesting nodig.