Gepubliceerd op:

7 maart 2017

RRKC advies | Wees zuinig op de Atlas Van Stolk


Op dinsdag 7 maart heeft de RRKC het advies over de Atlas van Stolk gepubliceerd. Met zo’n 250.000 prenten, tekeningen, foto’s en affiches is het één van de belangrijkste nationale beeldcollecties. De verzameling is vernoemd naar Abraham van Stolk (1814-1896), zoon uit een bekende Rotterdamse familie van houthandelaren.

Advies RRKC

In opdracht van de gemeente Rotterdam onderzocht de RRKC de betekenis van de collectie, de mogelijkheden om de collectie te huisvesten en te tonen, en de inzet en gebruik van de collectie op langere termijn. Belangrijkste aanleiding voor de adviesaanvraag zijn de plannen van Museum Rotterdam en de Stichting Atlas Van Stolk voor nieuwe huisvesting van de collectie en de wens om de collectie op termijn een meer zelfstandige basis te geven.

Volgens de RRKC is de collectie Atlas Van Stolk uniek en vertegenwoordigt hij als ensemble een grote culturele en historische waarde. De collectie verdient in Rotterdam een goede plek waar hij wordt gewaarborgd voor de lange termijn. De collectie kan zo meer toegankelijk worden gemaakt voor het grote publiek en vitaal blijven voor reflectie en inspiratie.

Het volledige advies is hier te lezen.

persbericht ‘Wees zuinig op de Atlas van Stolk’ | 7 maart 2017